Menu

Customer Reviews

Olaf Schipper - Marinierskapel der Koninklijke Marine

Al sinds mijn studententijd ken ik Mark als een heel fijn mens en zeer getalenteerd trompettist. Erg mooi om te zien hoe hij naast het professioneel trompet spelen zijn passie voor het bouwen en repareren van trompetten verder ontwikkeld heeft. Al jaren ga ik bij Mark langs om reparaties aan mijn trompetten te laten uitvoeren. Dat doet hij met de grootste zorg omdat hij heel goed weet hoe belangrijk het is dat je een goed functionerend instrument in handen moet hebben als professional. Zelf ben ik altijd heel kritisch op mijn instrumentarium. De instrumenten moeten direct aanspreken, goed van klank en vooral ook zuiver zijn. Al deze zaken hebben met elkaar te maken daarom heb ik onlangs de ventielen van mijn Vincent Bach 37 ML laten uitlijnen door Mark. Dat heeft hij voortreffelijk gedaan waardoor ik eigenlijk een heel nieuw instrument in handen kreeg na de uitlijning. Het instrument klinkt weer open en stemt als een klok. Wat een vakmanschap!

Jacques Sanders - Het Gelders Orkest

Diverse Modificaties.

Al jaren lang zat er tussen mijn verzameling trompetten een oude Duitse Josef Monke Bes trompet met de bekergravure: "verfertigt von Josef Monke in Köln a/Rh" Na wat speurwerk blijkt deze originele trompet te zijn gemaakt door Josef Monke tussen 1940 en 1960. Voor 1940 werd Köln met een C geschreven. Josef Monke stierf in 1965 maar was toen 83 jaar oud. Deze trompet heeft een bijzonder mooie klank voor het vroeg klassieke repertoire. In werken van Mozart, Schubert, Beethoven en Brahms in kleinere bezetting gespeeld klinkt deze trompet fenomenaal mooi. Ook voor Haydn concert zeer geschikt. De moderne Duitse Bes trompetten zijn vaak gebouwd voor het late grotere romantische orkestrepertoire. Na een volledige revisie en ombouw naar minibal drukwerk en gewrichten, geheel gepolijst van binnen en van buiten, pompjes los gemaakt en opnieuw gemonteerd en na een mooie sterke nieuwe laag lak klonk de trompet nog mooier dan voorheen toen deze nog ongelakt was. Vakmanschap ten top!

26 Aug 2020

Pascal van de Velde - Trompettist / Solist

Mark heeft 2 van mijn instrumenten (Bach Stradivarius Bb en C trompet) nieuwe leadpipes geplaatst. Ik ben uiterst tevreden met het resultaat. Mark heeft me ook helpen kiezen welke leadpipes het meest geschikt voor mij, en voor mijn instrumenten waren, dat was erg fijn. Ik mocht zelfs kiezen welke pinkhaak ik het fijnst vond, ik koos voor een ring op beide trompetten. Ook was het prettig dat ik de volgende dag al meteen terecht kon. Top service!

Laurens Otto - Rotterdams Philharmonisch Orkest, LUDWIG

Toen ik onlangs ineens een losse las had vlak voor een concert ben ik gaan zoeken naar een koperblaasinstrumenten reparateur in de buurt. Wat bleek, 5 min fietsen van mijn huis heeft Mark Geelen een werkplaats. Ik kende hem al als trompettist bij de radio orkesten, maar wist niet dat hij zich zo had toegelegd ook juist op het bouwen van instrumenten. Het zou een kort bezoek zijn, maar vol passie vertelde hij over zijn zoektocht naar de juiste natuurtrompet. De authentieke uitvoeringspraktijk ligt mezelf ook nauw aan het hart en ik vond het bijzonder interessant te horen dat daar ook nog ontwikkelingen waren. 

Ik vind het een voordeel dat het naast een vakman ook een muzikant is. Hierdoor kun je het over de subtiliteiten hebben van een instrument en wat erachter ligt. De manier waarop hij de reparatie heeft gedaan was erg secuur. Oprecht was ook dat hij een andere las 'liever aan een hoorn-specialst' overliet. Hij gaf aan groter onderhoud aan hoorns liever niet te willen doen, maar als ik voor mezelf spreek zou ik het wel aan hem durven toevertrouwen.
15 Feb 2021

Gerard van Schaik - Soloist

Mark is een gespecialiseerde trompet bouwer, die ook nog eens heel goed de trompet bespeelt. Ik heb Mark mijn Schagerl trompet laten bekijken en hij kwam al gauw tot de conclusie dat in het hoge register er een en ander niet goed zat. Ik heb eigenlijk vanaf het begin van de aanschaf wat problemen ondervonden en ik moest erg wennen aan de trompet.

Na met Mark de trompet te hebben bekeken (en hij hem zelf ging bespelen), toch een aantal dingen aangepast waaronder ook de ventielen en noem maar op.Ik moet zeggen dat er voor mij een duidelijke verbetering is opgetreden (vooral de hoogte en het doorspelen) en hij absoluut beter speelt dan vroeger.

Ik ben ook blij dat een professionele  trompettist dit werk is gaan doen want voor de professionele trompettist is het een verademing om zijn vak goed uit te kunnen oefenen op een goed spelende trompet.

Frank Anepool - Freelance Trumpet Player (Netherlands Bach Orchestra)

Mark en ik hebben heel veel samen gespeeld. Tijdens onze muzikale ontmoetingen vertelde hij me over zijn werk als bouwer van natuurtrompetten. Af en toe nam hij instrumenten mee die ik kon uitproberen. Omdat hij me zo goed kent als speler begrijpt hij perfect waar een instrument voor mij aan moet voldoen. Ik was snel overtuigd van de kwaliteit van zijn instrumenten en ik speel nu nog steeds met heel veel plezier op mijn MG Golden Ratio trompet. Ik vind het heel prettig dat Mark zelf een uitstekend trompettist is. Daardoor heeft hij aan een half woord genoeg. Hij kan goed luisteren, is heel zorgvuldig en vakbekwaam. Daarbij neemt hij je mee in een open en eerlijke benadering en geeft hij een fantastische service.

Rene Alkema - Trompetterkorps Bereden Wapens

Ik ken Mark al jaren. Heb met hem gestudeerd en samen gespeeld.  Toen ik op het idee kwam om barok trompet te gaan spelen heeft Mark er eentje voor mij gebouwd. Het is een geweldig ding geworden! Mark hield mij constant op de hoogte van het bouwen. Het is echt fantastisch om je eigen instrument zo te zien ontwikkelen.

Vorig jaar heeft Mark een Twister voor mij gebouwd. Dat is echt een geweldige trompet! Die zou iedere zelf respecterende trompettist moeten hebben.

Mark is een echte vakman en zijn liefde voor de trompet is absoluut fantastisch. Het instrument dat hij voor je bouwt wordt een uniek en zeker fantastische toeter!

Bert Lochs - Soloist

Reparaties en Onderhoud

Nadat mijn twintig jaar oude Kanstul 1500A door Mark is nagelopen, heb ik een nóg fijnere trompet dan ik al had. Mark heeft verstand van zaken en weet door zijn oog en oor voor detail juist de kleine tweaks te maken die er echt toe doen Topjob!

Bert Lochs

bertlochs.com

Marc van den Bosch - Trompettist/Dirigent

Voor diverse reparaties ben ik bij Mark geweest. Of het nu om uitdeuken, gangbaar maken van ventielen of aanpassingen aan koperen blaasinstrumenten gaat. Geen probleem voor Mark!

Goed advies en duidelijke afspraken maken het prettig zaken doen. Mark is een vrolijke vakman en uitstekend trompettist, die je graag laat zien waar hij mee bezig is in zijn werkplaats.
3 Oct 2020

Daniel Moolenburgh - Trumpet player

This morning I went to Martinus Geelen Trumpets workshop to pick up my brand new, customized, hand made new trumpet! It’s a Red Brass Monster valve section with a Gold Brass bell. And the result? 

What a beauty, and the playing quality is even better than the looks! I can't stress enough how wonderful it was working with Mark towards this magnificent result. He really takes his time to listen to your playing, to who you are, and translate that to what the ideal trumpet for you should look like. His skill to predict how the base model trumpets will react to customizations is great. He works his magic to create a trumpet that is truly an extension of yourself.

The playing is exquisite. The instrument is perfectly balanced and aks you to just play. Don't force anything, let the instrument work. It's very open and free flowing. The sound can be both brilliant and dark, depending on how you play it. Now it's just me that's the limitation. And this is because during the process Mark helps you to make the right choices, to get to that feeling and sound that you are after.

I've baptized the instrument 'Vesper' (after my newborn daughter) and this is what Mark beautifully engraved in the mouthpiece receiver choosing a very stylish font. 

Many, many thanks Mark Geelen! I have enjoyed every bit of this journey, and I'm certain that it doesn't end here.

Huub Claessens - All round musician (musekant)

New Built Trumpet

When I asked my friend Mark to give me some advice about some issues playing the trumpet and singing in the same concert he came up with the idea to build a trumpet especially for that specific problem. A trumpet with less resistance, which could help the air to have an easier flow. It has become a custom made “twister” that I dearly love. Mark adjusted everything to my liking and still keeps me posted for updates or new developments. We talked and wrote a lot about materials and his suggestions are always based on knowledge, experience and passion.

Muziekvereniging Constantia Werkhoven

Wij hebben sinds 2017 de kopersectie van ons fanfareorkest in onderhoud bij Mark Geelen. Met grote deskundigheid houdt hij ons instrumentarium in goede conditie.

Mark is een bevlogen vakman met veel liefde voor het blaasinstrument. Kennis en kunde gecombineerd met een grote dosis flexibiliteit zijn kenmerkend voor hem en voor ons van grote waarde.

Carien Hoogstraten

Ik ken Mark al best een tijd want Mark was vroeger mijn trompetdocent, en daar heb ik veel goede herinneringen aan. Ik ben hem daarna ook blijven volgen op social media en af en toe kwam ik nog met hem in aanraking via het orkest waar ik actief ben. 

Toen mijn vader vorig jaar vertelde dat hij een Twister liet bouwen door Mark was ik dan ook erg benieuwd hoe dit instrument zou voelen en spelen. Het leek me niet echt iets voor mijn vader, maar je weet het nooit. Na een paar weken in mijn vaders bezit te zijn geweest zag ik dat dit niet het geschikte instrument voor hem was. Ik speelde zelf op dat moment op een Bach 37 en was daar redelijk oké mee maar het was niet hét instrument voor mij. 

Dus daar was mijn moment. Voorzichtig vroeg ik tijdens een studiedag of ik even op de nieuwe Twister van mijn vader mocht spelen, en ik heb het instrument sindsdien niet meer losgelaten. Mijn geluid was altijd al rond en vol, maar de transparantie ontbrak op sommige momenten. 

Met de twister lukt dit wel allemaal en krijg ik ten alle tijden de sound die ik wil. Het valt mijn medemuzikanten ook op dat ik wat anders in mijn handen heb tegenwoordig dus dat is alleen maar leuk. Ik ben erg blij met de aankoop van mijn vader en helemaal gelukkig met mijn nieuwe vriendje.

An Chun Lim - Freelance Trumpet Player

I was planning to sell my Vincent Bach C trumpet because it sounded dead and it was really hard to play because of an unpleasant resistance. After the modifications from Mark my instrument is now in perfect playing condition. My colleagues also hear that the sound is more alive on the other side of the bell and it feels much nicer to play. Much better than before the repair! 

This encouraged me I have to order a new C trumpet made by Mark to see how good it really can be. I used to work for Jun’s Renaissance Brassworks in Singapore and I know how much more time and energy goes into going the extra mile. So I am happy to wait before my instrument is finished. I cannot wait to get my hands on it!

1 - 2 - 3