sd main logo
Menu

Customer Reviews

Laurens Otto - Rotterdams Philharmonisch Orkest, LUDWIG

Toen ik onlangs ineens een losse las had vlak voor een concert ben ik gaan zoeken naar een koperblaasinstrumenten reparateur in de buurt. Wat bleek, 5 min fietsen van mijn huis heeft Mark Geelen een werkplaats. Ik kende hem al als trompettist bij de radio orkesten, maar wist niet dat hij zich zo had toegelegd ook juist op het bouwen van instrumenten. Het zou een kort bezoek zijn, maar vol passie vertelde hij over zijn zoektocht naar de juiste natuurtrompet. De authentieke uitvoeringspraktijk ligt mezelf ook nauw aan het hart en ik vond het bijzonder interessant te horen dat daar ook nog ontwikkelingen waren. 

Ik vind het een voordeel dat het naast een vakman ook een muzikant is. Hierdoor kun je het over de subtiliteiten hebben van een instrument en wat erachter ligt. De manier waarop hij de reparatie heeft gedaan was erg secuur. Oprecht was ook dat hij een andere las 'liever aan een hoorn-specialst' overliet. Hij gaf aan groter onderhoud aan hoorns liever niet te willen doen, maar als ik voor mezelf spreek zou ik het wel aan hem durven toevertrouwen.

Rogier van Ganzewinkel - Trompettist

Ik ken Mark al jaren als trompetdocent van leerlingen uit orkesten waar ik bij speel. Na een tip van Mark Busscher jaren geleden met de Resno Ringen van MG gaan spelen, en nog steeds. Na jaren op Bach 25, 37, yamaha trompetten te hebben gespeeld zocht ik een ander geluid.

Bij Mark afgesproken om een twister te proberen, dit met het gevolg dat ik een twister voor mezelf besteld heb. De twister is voor mij een trompet die veel meer aansluit op de andere instrumenten waardoor ik makkelijker switch, er zijn concerten waar ik bugel, cornet en trompet speel.

Daarbij een groter geluid, meer mogelijkheden om te blenden in secties, en een geweldige actie door de cilinders. Voor mij een zeer motiverende aankoop die ik ieder die met soortgelijke issues, zeker kan aanbevelen. Ga Testen, voelen, beleven!.

Jacques Sanders - Het Gelders Orkest

Diverse Modificaties.

Al jaren lang zat er tussen mijn verzameling trompetten een oude Duitse Josef Monke Bes trompet met de bekergravure: "verfertigt von Josef Monke in Köln a/Rh" Na wat speurwerk blijkt deze originele trompet te zijn gemaakt door Josef Monke tussen 1940 en 1960. Voor 1940 werd Köln met een C geschreven. Josef Monke stierf in 1965 maar was toen 83 jaar oud. Deze trompet heeft een bijzonder mooie klank voor het vroeg klassieke repertoire. In werken van Mozart, Schubert, Beethoven en Brahms in kleinere bezetting gespeeld klinkt deze trompet fenomenaal mooi. Ook voor Haydn concert zeer geschikt. De moderne Duitse Bes trompetten zijn vaak gebouwd voor het late grotere romantische orkestrepertoire. Na een volledige revisie en ombouw naar minibal drukwerk en gewrichten, geheel gepolijst van binnen en van buiten, pompjes los gemaakt en opnieuw gemonteerd en na een mooie sterke nieuwe laag lak klonk de trompet nog mooier dan voorheen toen deze nog ongelakt was. Vakmanschap ten top!

Muziekvereniging Constantia Werkhoven

Wij hebben sinds 2017 de kopersectie van ons fanfareorkest in onderhoud bij Mark Geelen. Met grote deskundigheid houdt hij ons instrumentarium in goede conditie.

Mark is een bevlogen vakman met veel liefde voor het blaasinstrument. Kennis en kunde gecombineerd met een grote dosis flexibiliteit zijn kenmerkend voor hem en voor ons van grote waarde.

Louise Beuze - MG Trumpets
Louise Beuze - MG Trumpets

Louise Beuze

Ik heb ongeveer 8 jaar lang les gehad van Mark, en kreeg als speciaal cadeau van mijn ouders een customised trompet. Tijdens het proces kwam ik er pas achter hoeveel keuzes er zijn bij het maken van een trompet. Van de waterkleppen tot de receiver, ik kon ontzettend veel zelf kiezen. Ook gaf Mark mij de optie om mijn naam te laten graveren op de receiver, wat ik een leuk idee vond. Mark liet mij alle verschillende keuzes zien en gebruikte zijn vakkennis om mij tips te geven. Door regelmatig contact over mijn wensen en de mate waarin Mark mij betrok bij het proces, heb ik nu de trompet die ik altijd al wilde hebben. 

Frank Anepool - Freelance Trumpet Player (Netherlands Bach Orchestra)

Mark en ik hebben heel veel samen gespeeld. Tijdens onze muzikale ontmoetingen vertelde hij me over zijn werk als bouwer van natuurtrompetten. Af en toe nam hij instrumenten mee die ik kon uitproberen. Omdat hij me zo goed kent als speler begrijpt hij perfect waar een instrument voor mij aan moet voldoen. Ik was snel overtuigd van de kwaliteit van zijn instrumenten en ik speel nu nog steeds met heel veel plezier op mijn MG Golden Ratio trompet. Ik vind het heel prettig dat Mark zelf een uitstekend trompettist is. Daardoor heeft hij aan een half woord genoeg. Hij kan goed luisteren, is heel zorgvuldig en vakbekwaam. Daarbij neemt hij je mee in een open en eerlijke benadering en geeft hij een fantastische service.

Remco Nieuwenhuis

When I had finally taken the step to buy a natural trumpet, I turned to Mark for lessons. It turned out he does a lot more than teach (and play). He customized a mouthpiece for me, made an extra venthole yard and tweaked the ones I had (bought elsewhere) for better tuning and intonation. He also serviced my modern trumpets, inside and out, making them look and run like new. And of course he teaches – makes you feel comfortable with the instrument, helps you work around its idiosyncrasies, explains how to translate what’s on paper into something that sounds good. This is a guy you can turn to for pretty much anything and everything to do with your trumpets and playing.

Cees Hazenberg - Tandarts / Trompettist

Nadat mijn vergulde trompet danig beschadigd was heeft de bijzonder sympathieke Mark die keurig (vooral ook ook wat het verguldsel betreft) gerepareerd. De trompet die nog niet zo oud was oogt nu weer als nieuw. De ventielen die voorheen minder soepel liepen zijn weer soepel en werden digitaal uitgelijnd. Het geluid is daardoor meer in de kern te produceren met een mooi helder timbre.

Mark bouwt in zeer goed overleg met enthousiaste uitleg en is ook nog eens heel vriendelijk. Hij produceert ook fantastische natuurtrompetten. Prima zaak door een eerlijk en oprecht vakman. Ik wil graag de zaak van Mark aanraden.

Raymond Rook - Radio Filharmonisch Orkest

Reparaties en onderhoud 

Als professioneel trompettist vraag je het hoogst haalbare van jezelf, maar ook van je instrumentarium. 

Mark sluit daar met zijn reparaties en onderhoud perfect bij aan. 
Mark is een absolute vakman!

Huub Claessens - All round musician (musekant)

New Built Trumpet

When I asked my friend Mark to give me some advice about some issues playing the trumpet and singing in the same concert he came up with the idea to build a trumpet especially for that specific problem. A trumpet with less resistance, which could help the air to have an easier flow. It has become a custom made “twister” that I dearly love. Mark adjusted everything to my liking and still keeps me posted for updates or new developments. We talked and wrote a lot about materials and his suggestions are always based on knowledge, experience and passion.

Stefan Bouma - Amsterdam Brass

Sinds drie jaar breng ik al mijn trompetten en bugel bij Mark voor onderhoud en kleine reparaties. Ik sta altijd weer versteld met hoeveel vakmanschap en passie hij aan de gang gaat met mijn instrumenten. Mark vertelt altijd vol overgave over de technieken die hij gebruikt en geeft ook allerlei handige tips over onderhoud en het trompetistenvak in het algemeen. Ik kan zijn vakmanschap van harte aanbevelen voor alle trompettisten die hun hobby en instrumenten serieus neemt

Anke van der Hoek - Trompetterkorps Bereden Wapens

Marc van den Bosch - Trompettist/Dirigent

Voor diverse reparaties ben ik bij Mark geweest. Of het nu om uitdeuken, gangbaar maken van ventielen of aanpassingen aan koperen blaasinstrumenten gaat. Geen probleem voor Mark!

Goed advies en duidelijke afspraken maken het prettig zaken doen. Mark is een vrolijke vakman en uitstekend trompettist, die je graag laat zien waar hij mee bezig is in zijn werkplaats.

Bert Lochs - Soloist

Reparaties en Onderhoud

Nadat mijn twintig jaar oude Kanstul 1500A door Mark is nagelopen, heb ik een nóg fijnere trompet dan ik al had. Mark heeft verstand van zaken en weet door zijn oog en oor voor detail juist de kleine tweaks te maken die er echt toe doen Topjob!

Bert Lochs

bertlochs.com

1 - 2 - 3